بی خوابی به این معنی است که نتوانید به اندازه ای بخوابید که بعد از بیدار شدن احساس سرحالی و شادابی داشته باشید. چون افراد مختلف به میزان خواب متفاوتی نیاز دارند ، بی خوابی با کیفیت خواب و حس فرد بعد از خواب تعریف می شود نه تعداد ساعاتی که در خواب بوده یا سرعت به خواب رفتن وی. حتی اگر هشت ساعت در شب در رختخواب باشید اگر در طول روز احساس خواب آلودگی و خستگی دارید یعنی دچار بی خوابی شده اید.
با این که بیخوابی رایج ترین مشکل خواب است یک اختلال واحد خواب به شمار نمی آید. بهتر است بی خوابی را به عنوان یک نشانه از مشکل دیگر در نظر بگیریم که از فردی به فرد دیگر متفاوت است. ممکن است علت آن به سادگی نوشیدن زیاد کافیئن در طول روز باشد و یا مشکلی پیچیده در حد یک بیماری و یا حس گرفتاری و مسئولیت بیش از اندازه.
خبرخوب این است که بیشتر موارد بی خوابی ها را می توان با تغییراتی در خود شما درمان کرد بدون نیاز به متخصص خواب یا تجویز قرص های خواب تجویزی یا بدون نسخه موجود در داروخانه ها.
نشانه های بی خوابی
علل بی خوابی : تشخیص این که چرا نمی توانید بخوابید
به منظور درمان و معالجه درست بی خوابی شما ، لازم است خوابتان را به دقت وارسی کنید. مسائل عاطفی مانند استرس ، اضطراب و افسردگی نیمی از موارد بی خوابی را شامل می شوند. اما عادات روزانه شما ، روتین خواب و سلامت جسمانی نیز ممکن است نقش مهمی داشته باشد. سعی کنید همه علل ممکن بی خوابی را شناسایی کنید. هنگامی که علت ریشه ای را مشخص کردید می توانید درمان را بر اساس آن طراحی کنید.
علل جسمی و روانی رایج بی خوابی
گاهی بی خوابی تنها چند روز ادامه پیدا می کند و به خودی خود از بین می رود به خصوص زمانی که بی خوابی با یک علت موقت آشکار مانند استرس ناشی از سخنرانی ، جدایی دردناک یا ناشی از تغییر مکان جغرافیایی در مسافرت باشد. در مواقع دیگر بی خوابی تداوم پیدا می کند. بی خوابی مزمن معمولا علت جسمی یا روحی خاصی دارد.
اضطراب و افسردگی : دو مورد از رایج ترین علل بی خوابی مزمن
افراد بسیاری که دچاراختلال اضطراب یا افسردگی هستند از بی خوابی رنج می برند. علاوه بر آن کمبود خواب موجب تشدید علائم اضطراب و افسردگی می شود. درمان علت زیربنایی روانشناختی راه حل مشکل بی خوابی فرد خواهد بود. راهکارهایی برای از بین بردن نگرانی و اضطراب
دیدگاه تان را بیان نمایید